Anda sedang mencari alat jimat elektrik?
Tahniah kerana berjumpa dengan laman ini. Hentikan pencarian alat jimat elektrik anda kerana laman ini adalah titik penghujung kepada anda dalam usaha menjimatkan bil elektrik yang saban hari makin naik serta sangat memeningkan kepala anda! Tahukah bahawa anda mampu menjimatkan penggunaan elektrik sehingga 30% atau lebih? Untuk jawapannya, teruskan pembacaan anda hingga ke akhir laman ini.
Selamat menjimatkan elektrik!

Cara Jimat Elektrik Sehingga 5 Tahun

Salam Sejahtera pengguna budiman,

dakah anda sedar sejak 1hb. Jun 2006, kerajaan Malaysia telah menaikkan kadar tarif elektrik pada kadar 12%? Kini yang terbaru pula mulai 1hb. Julai 2008, kerajaan menaikkan tarif elektrik sehingga 20%. Bandingkanlah perubahan bil anda sekarang selepas daripada kenaikan tarif tersebut!

Apa Yang Anda Baca Ini Mungkin Sukar Dipercayai. Tetapi Ini BUKAN Curi Elektrik Atau Ubahsuai Meter!

Tahukah anda bahawa penjimatan elektrik paling maksima boleh didapati apabila Power Factor sempurna atau nilai power factor lebih besar terhasil di dalam sistem elektrik di rumah atau premis anda.

Power Factor adalah ukuran sebenar kuasa yang diperlukan (active power) berbanding dengan reactive power. Semakin tinggi Power Factor, semakin kecil reactive power dan semakin jimatlah bil anda.

Produk Inovasi Penjimatan Bil Elektrik. Menggunakan Kaedah Power Factor. Cara Yang SAH & SELAMAT!


Dengan menggunakan kaedah 'Power Factor' ini maka terbukti penjimatan kepada bil elektrik boleh dihasilkan. Kini penggunaan teknologi penjimatan ini telah dikomersialkan. Dan yang paling penting anda tak perlu bimbang kerana kaedah ini sah disisi undang-undang di dunia!


Oh ya! adakah selepas ini anda ingin tahu bagaimana untuk menjimatkan ratusan ringgit wang anda setiap bulan dari bil elektrik anda sahaja melalui penggunaan teknologi ini?

Jika anda pernah mendengar ada alat jimat elektrik dicipta untuk penjimatan seperti penghawa dingin dan mentol elektrik berjenama tertentu dengan penjimatan sehingga 20%, 30% dan sebagainya, mengapa anda perlu hairan jika alat ini dicipta untuk penjimatan bil elektrik anda keseluruhannya!

Saya pasti disamping terpaksa membayar bil elektrik, anda juga perlu membayar duit minyak kereta, bil air, sewa rumah, ansuran kereta, duit sekolah anak, belanja dapur, belanja harian dan macam-macam lagi.

Tentu pening memikirkan bermacam-macam bil yang nak diselesaikan ditambah pula dengan semua kenaikan perbelanjaan bulanan. Semua dah naik, tol naik, minyak naik, fuhhh... macam-macam naik!

Akibatnya anda mungkin mengambil keputusan untuk menangguhkan pembayaran bil elektrik! Nampak macam selamat tetapi sebenarnya itu bukan caranya yang betul. Bulan demi bulan beban bil makin bertambah dengan tunggakan yang semakin banyak.

Akhirnya anda terjerat, bekalan elektrik anda dipotong dan anda perlu membayar denda dan bayar bil juga! Siapa yang rugi?

Sedar atau tidak sebenarnya banyak yang anda bazirkan dalam bil elektrik. Walhal banyak yang anda boleh jimatkan jika anda tahu caranya. Saya sertakan di bawah ini jadual penggunaan alat-alat elektrik yang kebanyakan kita memilikinya samada di rumah, kedai atau pejabat.


Alatan elektrik

Watt

Amp

Anggaran kos Penggunaan

1

Penghawa Dingin

840

3.50

20 sen per jam

2

Kipas

84

0.35

0.2 sen per jam

3

Lampu Fluorescent

40

0.17

288 en per hari

4

TV 29'

100

0.41

3 sen per jam

5

Peti sejuk

550

2.30

80 sen per hari

6

Peti sejuk beku

330

1.38

45 sen per hari

7

Mesin basuh

1080

4.50

0.4 sen per min

8

Pencuci vakum

550

2.30

0.25 sen min

9

Pembersih udara

550

2.30

0.25 sen per min

10

Komputer

400

4.10

12 sen per jam

11

Pengepam air

150

0.63

4.5 sen per jam

Memang tidak sedar akan penggunaannya, tetapi yang pastinya setiap hujung bulan anda terpaksa untuk membayarnya. Buktinya lihatlah pada bil. Walaupun nilainya nampak kecil tetapi tanpa disedari setiap hujung bulan pasti ada masalah untuk menjelaskannya!

Namun, mahukah saya tunjukkan cadangan jalan penyelesaiannya?

Melalui kaedah ini anda boleh menjimatkan perbelanjaan bil elektrik anda setiap bulan cara yang dijamin selamat dan sah disisi undang-undang. Bukan curi elektrik ya!

Dan anda boleh gunakan duit penjimatan tersebut untuk perkara-perkara lain yang juga penting seperti beli susu anak, isi minyak kereta atau beli stok bekalan ikan dan sayur untuk seminggu!

Produk Berinovasi Kini Di Pasaran Tetapi

Ramai Yang Tak Menyedarinya... Anda Mungkin Salah Seorang Daripadanya?

Kenapa ia tidak dihebohkan! Tahu Sebabnya?

Ssshhh!!! Mengapa "TNB/SESCO/SESB" harus membocorkannya!

Caranya sangat mudah, baca seterusnya di bawah ini kerana saya ada tips berguna. Anda tidak sepatutnya membayar lebih lagi kepada bil elektrik anda. Fikir dan buatlah keputusan sekarang bagi mengurangkan beban perbelanjaan bil elektrik bulanan anda!

Cara Pemasangan Yang Sangat Mudah...

Sama Seperti Alatan Elektrik Yang Lain.

Plug & On Sahaja!

Plug terus di soket seperti rajah di atas. Plugkan pada soket yang paling dekat dengan kotak fius utama (Main Switch) atau dipanggil main Distributor Box (DB) di rumah atau premis anda.

Jangan kongsikan soket dengan alatan elektrik lain dan tidak menggunakan 'extension cord'. Alat ini juga akan bertindak menstabilkan voltage elektrik. Justeru ia juga berfungsi menjaga jangka hayat peralatan elektrik di rumah anda.

"Saya Sendiri Telah Menggunakannya Sejak Dulu Lagi. Dan Bil Elektrik Rumah Dan Pejabat Saya Jimat Sehingga 30% Setiap Bulan."


Inilah Alat Penjimatan Elektrik Ukuran Sebenar.

POWER SAVER - Kecil Di Atas Tapak Tangan!

Khas Untuk Rumah, Apartment, Kondo, Pejabat, Restoran Dan

Lain-Lain Pengguna Elektrik...

*Single Phase*

Apakah Keistimewaan Alat Ini?

Boleh menjimatkan antara 10-30%. Dalam sesetengah keadaan sehingga melebihi 30% bil elektrik.Mudah dipasang. Sama seperti perkakas elektrik lain, hanya plug terus pada soket. Dapat barang terus boleh guna.


Boleh digunakan di tempat lain. Asalkan anda inginkan penjimatan selepas berpindah ke rumah baru! Jangan lupa bawa alat ini bersama.


Tidak perlukan penyelenggaraan. Biarkan saja ia berfungsi dengan sendirinya.


Selamat dan bertindak juga sebagai penstabil voltage tenaga elektrik. Ini penting untuk menjaga ketahanan barangan elektrik anda!


Ketahanan produk sehingga 5 tahun. Anda akan jimat bertahun-tahun bukanya sebulan-dua! Semakin anda selesa semakin anda berjimat.


Jaminan kualiti 12 bulan. Kad jaminan disertakan. Jaminan bebas kerosakan disebabkan faktor semasa penghantaran atau pembuatan. Pulangkan semula jika anda merasakan ada yang tidak kena dengan Power Saver anda . Unit yang baru akan terus dihantar kepada anda secara PERCUMA!


Diuji oleh SIRIM.

Penjimatan paling efektif adalah untuk alat-alat bermotor seperti aircond, peti sejuk, kipas angin, mesin basuh dan sebagainya termasuk lampu fluroscent. Alat-alat yang menggunakan konsep pemanasan (heating) seperti ketuhar, cerek elektrik, sterika, shower dan lain-lain adalah tidak efektif. Sehingga kini, belum ada teknologi alat penjimatan yang boleh menjimatkan penggunaan alat-alat pemanasan (heating).


Mendapat pengiktirafan CE untuk model yang sama bagi pasaran Eropah. Bukannya mudah untuk memasuki pasaran Eropah yang mementingkan kualiti produk yang tinggi. Namun alat ini telah menembusi pasaran Eropah sehingg kini.


Surat pengesahan dari JBE (Jabatan Bekalan Elektrik). Sekarang dikenali sebagai Suruhanjaya Tenaga (ST). Badan kerajaan yang paling penting memantau dan mendapat pengesahan sebelum penggunaan alat-alat elektrik di Malaysia. Dikategorikan sebagai barang bukan kawalan oleh ST.


Produk pasaran eksport kini promosi untuk pasaran Malaysia. Masih ramai yang kehairanan dengan adanya alat seperti ini. Anda tidak perlu hairan kerana alat elektrik seperti penghawa dingin, peti sejuk dan lain-lain juga telah menggunakan teknologi penjimatan pada alatan mereka. Namun alat ini untuk mengawal keseluruhannya.


Telah diguna pakai dan ujikaji selama lebih 5 tahun. Sejak tahun 2001 lagi telah berada dipasaran.


Jaminan Wang Dikembalikan 30 60 hari *6 bulan jika bil anda tiada apa-apa pengurangan! Bukan 30 hari atau 60 hari tapi 6 bulan! Tiada tempoh jaminan sepanjang ini jika dibandingkan dengan alat elektrik yang lain. Kerana kualiti produk dan kepuasan pelanggan yang lebih utama. Hak anda dilindungi di sini! Lihat syarat Jaminan Wang Dikembalikan di akhir laman web ini.


Ciri-Ciri Keselamatan Power Saver Dengan

Mutu Pembuatan Tempatan Yang Tinggi!

(Penerangan di bawah dalam Bahasa Inggeris)

Dapatkan maklumat lanjut tentang produk ini dilamanweb

WWW.ALATPENJIMATAN.COM